INSP "trage un semnal de alarmă": Rugăm populația să respecte măsurile

INSP "trage un semnal de alarmă": Rugăm populația să respecte măsurile

Pentru prima dată de la debutul pandemiei Institutul Național de Sănătate Publică anunță că „trage un semnal de alarmă” în care subliniază importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei, ''având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu COVID-19''.

Într-un comunicat postat pe site-ul INSP, autorităţile sanitare roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, "acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19".

"Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil", precizează institutul în comunicatul intitulat "INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19"

"Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

· Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

·  Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

 ·  Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

·   Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

·   Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!", transmite INSP.

GCS a anunţat miercuri, în ultima raportare, 1.030 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163. 

Comenteaza