Israelul pregătește paşapoarte de imunitate. Cei vaccinați anti-COVID vor avea parte de o relaxare a restricţiilor

Israelul pregătește paşapoarte de imunitate. Cei vaccinați anti-COVID vor avea parte de o relaxare a restricţiilor

La mai puţin de o lună de la primirea primelor doze de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech, Israelul a vaccinat aproximativ 20% din populaţie.

Vaccinările, spun oficialii, vor ajuta ţara să renunţe treptat la carantina strictă şi, în curând, cu ajutorul unui nou document: un certificat de vaccinare Covid-19 - „broşură verde”.

În esenţă, un paşaport de imunitate anunţat de Ministerul Sănătăţii la începutul acestei săptămâni, „broşura verde” va fi dată persoanelor care au primit două doze de vaccin, relatează CNBC, potrivit Mediafax.

„Ministerul Sănătăţii va elibera certificatul de vaccin după ce a primit a doua doză”, a declarat Ministerul Sănătăţii din Israel pe site-ul său web. „Va intra în vigoare 7 zile mai târziu".

Broşura ar oferi persoanelor vaccinate o libertate mai mare faţă de restricţiile Covid-19. Persoanele care o deţin nu vor mai trebui să intre în izolare după ce au intrat în contact cu o persoană infectată, nici după călătoria internaţională într-o „zonă roşie” Covid sau în ţări cu rate de infecţie foarte mari, de asemenea, nu vor fi testate înainte de a intra în anumite zone turistice, cunoscute sub numele de „insule verzi”.

Cu toate acestea, însă, vor trebui să poarte o mască în public şi să menţină distanţa socială - să stea la doi metri de ceilalţi şi să evite zonele aglomerate.

Persoanele vaccinate care deţin broşura ar fi „eligibile pentru restricţii relaxate în destinaţii din întreaga lume”, se arată pe site-ul web al ministerului.

Datele privind dovada vaccinării vor fi înregistrate în baza de date a Ministerului Sănătăţii, iar pacienţii care au trecut prin boală, dar nu au fost vaccinaţi nu vor fi eligibili pentru broşură, potrivit site-ului web.

Potrivit presei locale, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a purtat discuţii cu oficialii cu privire la modul în care ar putea fi ridicată treptat carantina şi modul de introducere a broşurii verzi. Nu a fost dată nicio dată pentru lansare.

loading...
Comenteaza