Israelul reintroduce măsuri anti-COVID, din cauza creșterii numărului de cazuri

Israelul reintroduce măsuri anti-COVID, din cauza creșterii numărului de cazuri

Ministerul Sănătății din Israel a remarcat că majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt testate la domiciliu, ceea ce face mai dificil pentru autoritățile sanitare să urmărească ratele de infectare.

Ministerul Sănătății din Israel consideră că incidența bolii este subraportată și a transmis la începutul acestei săptămâni un ordin către toate spitalele din țară să facă teste PCR tuturor noilor internați, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noua variantă de coronavirus în Israel, dar și în lume, scrie Digi24, care citează publicația Haaretz.

Varianta BA.2.86 de virus COVID, care fost botezată „Pirola” şi care circula deja în Danemarca, în Statele Unite şi în Israel, a fost descoperită şi la un pacient din regiunea Grand Est din Franţa. Această subtulpină din familia Omicron, monitorizată de OMS, face obiectul unei atenţii deosebite, deoarece prezintă un număr mai mare de mutaţii, ceea ce o face susceptibilă de a evolua mai semnificativ şi de a se răspândi mai uşor, a subliniat Brigitte Autran, preşedinta Comitetului de supraveghere şi anticipare a riscurilor sanitare.

Comenteaza