Israelul va administra încă un rapel anti-COVID persoanelor cu sistem imunitar scăzut

Israelul va administra încă un rapel anti-COVID persoanelor cu sistem imunitar scăzut

Autoritățile israeliene au anunțat că persoanele care suferă de disfuncţii ale sistemului imunitar vor fi eligibile pentru a primi o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, ministrul israelian al Sănătății, a anunțat că adulții cu sistem imunitar deficitar vor putea primi, începând de acum, o a treia doză de vaccin, precum și că autoritățile urmează să decidă dacă demersul va fi extins și către publicul general, relatează Reuters.

Totodată, vorbind despre actualul regim de vaccinare în două doze, Horowitz a menționat că pentru a suplini lipsa de vaccinuri Pfizer/BioNTech – actuala tranșă expiră în această lună, vor fi folosite doze de Moderna din stocurile țării.

Prim-ministrul Naftali Bennett a informat duminică, în şedinţa de cabinet, că a convenit cu directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, ca următorul transport de vaccinuri să fie devansat, urmând să sosească pe 1 august.

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut din nou în ultimul timp în Israel. Majoritatea acestor cazuri sunt cauzate de varianta Delta.

Până în prezent, din cele 9,3 milioane de locuitori, Israelul a vaccinat aproape 5,7 milioane cu prima doză (61%) şi 5,2 milioane cu ambele doze (56%). 

Comenteaza