Israelul vine cu "dovezi concrete" despre vaccinul Pfizer. Cât e eficacitatea

Israelul vine cu "dovezi concrete" despre vaccinul Pfizer. Cât e eficacitatea

Ministerul Sănătăţii din Israel a transmis noi date privind eficienţa vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19.

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de COVID-19, conform unui studiu realizat în condiţii reale în Israel, ale cărui constatări îmbunătăţesc datele deja cunoscute cu privire la proprietăţile acestuia, informează AFP.

Extrase din datele privind persoanele vaccinate în Israel, “rezultatele reprezintă cele mai cuprinzătoare dovezi concrete de până în prezent care demonstrează eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19”, potrivit unui comunicat emis de laboratoarele Pfizer/BioNTech şi de Ministerul Sănătăţii din Israel, scrie Rohealthreview.ro.

Aceste concluzii îmbunătăţesc datele dintr-un studiu anterior realizat în condiţii reale asupra persoanelor imunizate în Israel, care a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.

Aceste noi rezultate “pot fi importante pentru toate ţările lumii în contextul în care acestea avansează cu propriile campanii de vaccinare la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calificat COVID-19 o pandemie”, a adăugat Pfizer/BioNTech.

Comenteaza