Când ar putea ajunge vaccinul fără doză de rapel Johnson&Johnson şi în România?

Când ar putea ajunge vaccinul fără doză de rapel Johnson&Johnson şi în România?
| Foto: NEWS

Vaccinul Johnson and Johnson este singurul ser anti-COVID de până acum care trebuie administrat într-o singură doză şi are o eficiență de 85,9%. Americanii au rezervate deja 100 de milioane de doze. 

Vaccinul Johnson and Johnson, primul ser anti-Covid care se administrează într-o singură doză, este distribuit deja, în Statele Unite. Directorul executiv al companiei, Alex Gorsky, se declară încrezător. Le-a promis americanilor 100 de milioane de doze, până la sfârșitul lunii iunie.

Testele clinice au arătat că vaccinul are o eficiență de 85,9% împotriva formelor severe de COVID-19. Specialiștii de la Johnson and Johnson urmăresc ca în curând vaccinul să poată fi administrat femeilor însărcinate, dar și copiilor sub 12 ani.

Vaccinul Johnson and Johnson ar urma să fie autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului la jumătatea acestei luni. În România ar putea ajunge în luna aprilie, anunţă Reuters.

UE a rezervat 200 de milioane de doze de vaccin J&J și are opțiunea de a comanda încă 200 de milioane. UE a investit aproximativ 360 de milioane de euro (438 milioane de dolari) pentru a asigura vaccinul J&J cu o plată în avans care ar trebui completată cu plăți din partea guvernelor UE care doresc să cumpere vaccinul după aprobare.

Comenteaza