Kelemen Hunor crede că imunizările cu AstraZeneca vor continua/ Ce reacţie a avut liderul UDMR după vaccinare

Kelemen Hunor crede că imunizările cu AstraZeneca vor continua/ Ce reacţie a avut liderul UDMR după vaccinare
| Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este convins că după evaluarea Agenţiei Europene a Medicamentului, vaccinarea cu AstraZeneca va continua ca şi până acum. Totodată, vicepremierul a povestit ce reacție a avut după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Fără nici o problemă. Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse", a fost răspunsul vicepremierului Klelemen Hunor când a fost întrebat la RFI dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca.

Liderul UDMR a vorbit și despre ce reacție a avut după ce a fost vaccinat. "Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia. Deci, în orice moment m-aş vaccina şi cu AstraZeneca, şi cu Pfizer, şi cu Moderna, şi cu Johnson&Johnson", a spus politicianul la RFI.

Kelemen a estimat că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după decizia de joi a Agenţiei Europene a Medicamentului și a spus că România a decis să continue vaccinarea cuacest ser, pentru că asta a fost concluzia specialiştilor.

"Decizia fiecărui stat în ceea ce priveşte vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană şi în funcţie de evoluţie şi în funcţie de evaluările specialiştilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiştii, oamenii de ştiinţă la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puţine reacţii adverse şi putem continua, atunci noi am acceptat şi trebuie să acceptăm părerea specialiştilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu", consideră liderul UDMR.

Vicepremierul a spus și că este "convins că după evaluarea Agenţiei Europene, lucrurile vor continua" pentru că "este vorba despre un vaccin de nouă generaţie şi dacă facem un calcul câte doze au fost administrate şi câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza