Leac dulce-acrişor. Cocktailul care reglează glicemia şi tratează bolile cardio-vasculare

Leac dulce-acrişor. Cocktailul care reglează glicemia şi tratează bolile cardio-vasculare
Câteva fructe, miere şi spirulină. Cocktailul acesta este plăcut la gust şi extrem de eficient pentru organism.

Un mar, doua banane, o lamaie, miere si cateva grame de spirulina. De ce este bine sa consumi pe langa fructe, legume si seminte proaspete si alge? Cine trebuie sa le consume neaparat? 

Din categoria algelor cu care trebuie sa dezvoltam o prietenie cordiala pe termen lung face parte si spirulina, socotita de catre specialisti prima forma de viata de pe Terra. Alga verde-albastra, Arthrospira platensis, traieste in ape dulci din Africa si Mexic, are circa 3,6 miliarde de ani si cu siguranta multe de povestit.

Studii recente au demonstrat rolul sau in tratarea anemiei, a alergiilor, a inflamatiilor, a unor boli virale si cardiovasculare, reglarea glicemiei crescute, a problemelor menstruale. Si oboseala cronica poate fi alungata dupa o cura cu spirulina, imunitatea crescuta, iar vederea imbunatatita. De asemenea, este recomandata in cure de detoxifiere a organismului.

10 grame de spirulina pudra sunt suficiente pentru a acoperi de 5 ori necesarul de B 12, de 4 ori pentru vitamina A, 83% din necesarul de fier, 30% vitamina B 12. In plus, alga contine 60% proteine, mai multe decat orice aliment, si ajuta la recuperarea persoanelor malnutrite. Mai contine si acid gamma-linoleic (GLA) rar intalnit.

Totodata, are si cel mai inalt nivel de antioxidanti: betacaroten, este bogata si in calciu si magneziu, necesare sanatatii oaselor. Studii au aratat ca lupta si impotriva virusului HIV.

 

Comenteaza