Legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import, datorită producătorilor locali

Legumele româneşti sunt cu 50% mai ieftine decât cele de import, datorită producătorilor locali

Producătorii românești livrează legume proaspete în supermarketuri, pe tot parcursul anului.  

Cristina, antreprenor de 29 de ani, din Bucureşti, are un stil de viaţă conştient. Nu consumă orice tip deproduse alimentare, ci e atentă să le aleagă pe cele mai sănătoase şi care nu au străbătut mări şi ţări ca să ajungă pe raftul supermarketurilor.

Acest lucru a devenit un adevărat trend în ultimii ani, iar asta s-a văzut şi în încasările retailerilor. Aceştia şi-au rotunjit veniturile cu până la 2 miliarde de lei în 2020, din vânzările mărcilor româneşti, potrivit unei analize ZF.

Cristina, antreprenor: Produsele româneşti sunt preferatele mele, da. În special produsele alimentare, cred cu tărie în a cumpăra local. Pentru că se simte diferenţa între gustul şi mirosul produselor locale faţă de cele din import. Atunci când vreau să fac o salată, clar voi alege produse locale, o varză, o roşie. Pentru că sunt făcute mai aproape de casă şi am mai multă încredere.

Roxana Roşculeţ, producător de legume: Salata nu ştiu la început cât a fost, dar la început de an salata eu am vândut-o cu un 1,2 lei. Vorbim de salată de calitate, ambalată în materiale de unică folosinţă, etichetate, iar în supermarket nu am văzut-o cu mai mult de 2 lei. Cea din import cred că a fost în jur de 3 lei şi ceva, aproape de 4 lei.

Comenteaza