Luni se deschide centrul de vaccinare drive-through din Cluj-Napoca. Boc: „Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”

Luni se deschide centrul de vaccinare drive-through din Cluj-Napoca. Boc: „Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”
| Foto: hotnews.ro

Centrul de vaccinare drive-through, de pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian devine operațional de luni, 26 Aprilie, ora 13. Vaccinarea se face direct din masina, fără programare, cu vaccin Pfizer.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Începând de luni, de la ora 13:00, în parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian” este operațional un centru de vaccinare drive-through. Programul acestui centru de vaccinare este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 - 20:00, iar tipul vaccinului administrat este Pfizer-BioNTech. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare.

Cum se desfășoară vaccinarea la centrul drive-through:

Veți fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil (https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj.../)

Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare ulterior, veți fi ghidați către zona de vaccinare. Vaccinarea se realizează direct în mașină. Datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

După vaccin, veți fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical. În acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. Încurajez toți clujenii să se vaccineze! Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”, a transmis edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primul astfel de centru de vaccinare din țară a fost deschis sâmbătă, la Deva, în parcarea unui mall, iar inițiativa autorităților pare că are succes, deoarece au fost mulți doritori în primele ore de la deschidere.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza