Luptă împotriva răcelii folosind 5 remedii naturiste. Ingredientele le ai în cămară

Luptă împotriva răcelii folosind 5 remedii naturiste. Ingredientele le ai în cămară

Luptă împotriva răcelii folosind leacuri băbeşti.
 

Miere de albine şi turmeric: de patru ori pe zi ia o linguriţă de miere de albine amestecată cu puţin turmeric.

Sirop de ridiche neagră: este indicat atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi are şi proprietăţi imunostimulatoare, vindecând orice fel de tuse (seacă sau productivă). Se spală o ridiche neagră şi la capătul cu frunze se face o scobitură care se umple cu miere, de preferat să fie de tei, iar apoi se aşază lângă o sursă de căldură (soba, calorifer etc.), urmând ca în 6-12 ore să se formeze un sirop în interiorul ridichiei. Din acest sirop se ia o linguriţă de 3-4 ori pe zi şi pe măsură ce se consuma siropul, se adaugă miere în scobitura ridichiei, până când coaja acesteia începe să se usuce. Sirop din ridiche neagră se poate obţine şi feliind două ridichi, aşezându-se apoi, într-un castron, alternativ: un rând felii de ridiche, un strat de miere, în 6-12 ore începând să se formeze sirop.

Ceai de ghimbir: pentru gât inflamat şi tuse. Pune câteva felii de ghimbir proaspăt în apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte ceaiul cu înghiţituri mici.

-  Ceai din ceapă şi nuci: se taie mărunt două cepe, cu tot cu coajă şi, împreună cu trei nuci zdrobite, se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Când se răceşte amestecul se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul unei zile.

-  Sirop de hrean: peste o rădăcină de hrean rasă se adaugă cinci linguri de miere, se amestecă bine totul şi după câteva ore de macerare se pot consuma trei linguriţe pe zi din siropul format.

 

Comenteaza