Mai multe infecții respiratorii și cazuri de gripă față de aceeași perioadă a anului trecut

Mai multe infecții respiratorii și cazuri de gripă față de aceeași perioadă a anului trecut

Peste 34.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat, în România, în perioada 12-18 aprilie,  de peste 2 ori mai multe faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut.

Potrivit INSP, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 34.361, de 2,1 ori mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (16.065) şi cu 5,8% mai mic comparativ cu cel din săptămână anterioară (36.483).

În săptămâna 12 - 18 aprilie au fost raportate la nivel naţional 59 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 8 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 18 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.464.441 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Comenteaza