Mai multe infecții respiratorii și cazuri de gripă față de aceeași perioadă a anului trecut

Mai multe infecții respiratorii și cazuri de gripă față de aceeași perioadă a anului trecut

Peste 34.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat, în România, în perioada 12-18 aprilie,  de peste 2 ori mai multe faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut.

Potrivit INSP, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 34.361, de 2,1 ori mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (16.065) şi cu 5,8% mai mic comparativ cu cel din săptămână anterioară (36.483).

În săptămâna 12 - 18 aprilie au fost raportate la nivel naţional 59 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 8 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 18 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.464.441 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza