Mama unui elev din "Avram Iancu": Noi, părinţii, nu avem nicio informație legată de măsurile luate după infectarea unui profesor

Mama unui elev din "Avram Iancu": Noi, părinţii, nu avem nicio informație legată de măsurile luate după infectarea unui profesor
| Foto: actualdecluj.ro

Părinţii elevilor care învaţă la şcolile unde au fost depistaţi provesori infectaţi cu COVID-19 sau alţi elevi se plâng de faptul că nu au fost informaţi despre ceea ce au de făcut.

Mama unui elev care învaţă la Liceul Teoretic "Avram Iancu " din municipiul Cluj-Napoca se declară îngrijorată cu privire la situaţia de la instituţia de învăţământ, după ce un profesor a fost găsit ca fiind infectat cu noul coronavirus. 

Aceasta spune că, din informaţiile pe care le are până acum (23 septembrie 2020, seara - n. red.), şcoala nu ar fi făcut vreo anchetă epidemiologică privind contacţii profesorului COVID pozitiv. 

"Bună seara! Sunt mama unui elev din "Avram Iancu". Acolo un profesor testat pozitiv a avut contact cu 15 elevi timp de o săptămână. Școala nu a făcut încă nicio anchetă privind contacţii. Cel puțin copiii nu au fost întrebaţi, iar noi părinţii nu avem nicio informație legată de măsurile luate", spune mama elevului care învaţă la liceul clujean.

Măsurile stabilite de autorităţi prevăd ca, în cazul în care se depistează un elev infectat cu noul coronavirus, întreaga clasă să stea izolată la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. Dacă vor exista pe viitor 3 astfel de cazuri la nivel de școală, atunci întreaga instituție va intra în carantină.

Însă părinţii sunt îngrijoraţi şi aşteaptă mai multe informaţii de la autorităţi şi de la instituţiile de învăţământ unde participă la cursuri copiii lor cu privire la ce au de făcut contacţii pe care i-ar putea avea un profesor infectat.

Comenteaza