Mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

Mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

O asociație caută voluntari care să fie "mame" pentru micuții internați singuri în materintățile și secțiile de pediatrie din România.

Asociația Blondie este prima organizație din România care se concentrează exclusiv pe copiii abandonați în spitale. Cea care a înființat asociația este Adelina Toncean, care acum este mama un băiețel pe care părinții biologici l-au părăsit într-un spial din Cluj, la doar 3 săpătmâni, fiind născut cu o malormație cardiacă. 

"Ea l-a luat acasa. Nu l-a putut adopta, pentru că mama biologică nu și-a dat acceptul. L-a alintat Blondie. A murit la 13 ani. La doua săptămâni de la moartea băitului, de la același spital a fost sunată că este un alt băiețel părăsit, cu aceeași malformație. Andrei avea 11 luni. A inițiat programul "Niciun copil singur în spital" și acum a strâns în jurul său peste 3.000 de voluntari", scrie ziare.ro. 

Acum, asociația are planuri mari dar caută voluntari în toată țara.  "Și eu sunt Blondie este programul care aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în maternități și secții de pediatrie. Când este împreună cu un copil, voluntarul face ce ar face o mama dacă ar fi acolo: îi vorbește, îl mângâie, îi spune povești, îl alintă, îl iubește. Da, exact ce face mama", se arată pe site-ul asociației.

Forumularul de înscriere AICI! 

Comenteaza