Maraton de vaccinare împotriva COVID pentru copii, de 1 Iunie/ Câți adolescenți sunt deja vaccinați

Maraton de vaccinare împotriva COVID pentru copii, de 1 Iunie/ Câți adolescenți sunt deja vaccinați

Autoritățile vor organiza în perioada 31 mai - 1 iunie un maraton al vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 16 și 18 ani, dar și pentru cei între 12 și 15 ani, dacă Agenția Europeană a Medicamentului va aproba utilizarea serului Pfizer pentru acea categorie de vârstă.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă dacă se ia în clacul organizarea unor evenimente de vaccinare și pentru copii, în contextul în care Agenția Europeană a Medicamentului ar putea să aprobe serul produs de Pfizer/BioNTech și pentru copiii între 12 și 15 ani.

"Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este ziua internațională a copilului, vrem să organizăm un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin de 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici. Evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în zilele respective – 31 mai, probabil și 1 iunie – vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei Copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Toate detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi definitivate din punct de vedere organizatoric", a precizat Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, până acum 86.718 de adolescenți, 10,58% din cei din categoria de vârstă 16 -18 ani, au fost vaccinați cu cel puțin o doză.

Comenteaza