Mărturia emoționantă a tatălui copilului declarat mort la naştere şi "aruncat" de ginecologul de la Polizu

Mărturia emoționantă a tatălui copilului declarat mort la naştere şi "aruncat" de ginecologul de la Polizu

Tatăl bebelușului care ar fi fost declarat inițial mort la naştere, de către medicul Florian Robe, a povestit cum i-a fost găsit și salvat copilul.

Bărbatul a povestit că în 24 aprilie 2019, soţia sa a avut complicaţii la naştere, iar medicii din Piteşti au trimis-o de urgenţă la maternitatea Polizu, recomandându-l pe medicul Florian Robe, ginecologul care este acuzat că ar fi lăsat copiii născuţi prematur să moară (detalii AICI).

 „Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (...) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm -  asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o  tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul, conform News.ro.
 
El a povestit că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a mers la soţia sa şi a întrebat-o dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii. 
 
„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la... probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte - era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul. 
 
El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”. 
 
Bărbatul a spus că ştie aceste detalii chiar de la asistenta care a găsit copilul viu și a menţionat că şi el şi soţia sa au dat declaraţii la Parchet.

Comenteaza