Medic: "Cei care nu cred sau nu poartă mască să nu vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu terapii alternative!"

Medic: "Cei care nu cred sau nu poartă mască să nu vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu terapii alternative!"

"Tot ce am cerut au fost masca și igiena. Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane", le-a transmis medicul Cristian Oancea celor care iau în derâdere măsurile de protecție, în special purtarea măștii, pe motiv că le încalcă drepturile. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a criticat mesajele transmise în spațiul public de persoane publice sau de românii care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară, în special purtarea măștii, pe motiv că le încalcă drepturile, cărora le-a transmis că, dacă se infectează, să nu mai vină la spital dacă oricum nu cred în virus. 

"Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?", a spus medicul, la Digi24.

Medicul a spus că a avut pacienți care nu au crezut în existența virusului și care au devenit "exemple pozitive" după ce s-au vindecat. "Am mulți pacienți care nu au crezut, s-au infectat și, după aceea, astea sunt exemple pozitive, au început să poarte mască și să promoveze sănătatea publică.

Sunt și exemple pozitive, dar până nu te confrunți cu boala, sau până nu faci forme severe, zici că totul e o batjocură și iei în derâdere. Tot ce am cerut au fost masca și igiena. Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane.

Putem numi crimă dacă îți respecți dreptul de a nu purta mască, te infectezi, dai virusul altuia sau îl duci acasă la familie și aceia fac forme severe sau mor, îi omori cu bună știință. Ar trebui să se gândească de două ori aceste persoane care nu prea cred sau cred că le sunt limitate drepturile", a transmis medicul Cristian Oancea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza