Medic Cluj: „Tineretul ar trebui să-i influențeze și pe ceilalți să se vaccineze”

Medic Cluj: „Tineretul ar trebui să-i influențeze și pe ceilalți să se vaccineze”
| Foto: digi24.ro

Dr. Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, este de părere că trebuie găsită motivația specifică pentru fiecare categorie de vârstă în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus.

După ce România a început bine campania de vaccinare anti-COVID, în ultimul timp a ajuns cam în coada Uniunii Europene. Medicul clujean a fost întrebat, la un post de radio local, care ar fi motivul pentru care românii nu se mai înghesuie la vaccinare.

„Am început bine campania de vaccinare, într-adevăr. În lunile de la începutul acesteia nu găseai loc să te programezi. Mergeai în altă localitate pentru vaccinare. Nu era cantitatea de vaccin care este acum. Toată Europa voia acest vaccin. A urmat această relaxare. Noi, ca oameni, avem tendința să uităm ce a fost acum câteva luni.

Populația urbană a fost mult mai receptivă și s-a vaccinat. Fiecare are motivație proprie. Tinerii vor să se vaccineze ca apoi să se distreze fără probleme, să călătorească. Dar, de la fiecare vârstă, trebuie găsită altă motivație. În mediul rural informația ajunge mai greu. Cred că tineretul ar trebui să-i influențeze pe ceilalți să se vaccineze”, a afirmat Horia Simu.

Șeful Serviciului de Ambulanță Cluj a spus că primul lucru care l-a stimulat pe el să se vaccineze a fost Israelul. „Ei au fost primii care și-au vaccinat întreaga populație. Dacă ei începuse deja înseamnă că au fost studii suficiente care le dădeau dreptate. Acum Israelul a început vaccinarea și cu a treia doză. Eu cred că toate vaccinurile sunt bune. Și Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson and Johnson, fiecare are particularitea lui”, a adăugat dr. Simu.

Comenteaza