Medic, despre COVID: Vedem o uşoară creştere a cazurilor. Am observant că există tendinţa de a cam abandona măsurile acelea de prevenire

Medic, despre COVID: Vedem o uşoară creştere a cazurilor. Am observant că există tendinţa de a cam abandona măsurile acelea de prevenire

Ultimul raport al Ministerului Sănătății arăta o dublare a numărului de cazuri de COVID-19.

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală a explicat într-un interviu acordat News.ro că în ultima perioadă au început să vină spre unitatea sanitară mai mulţi pacienţi cu COVID 19.

“În ultimele zile, săptămâni, vedem o uşoară creştere a cazurilor, şi la spital, adică dacă în timpul verii am avut şi zile în care nu era absolut nimeni care să vină pentru testare, acum încep uşor uşor să vină cazuri care încep să se testeze, să se consulte, avem pacienţi internaţi, din aceeaşi categorie de risc, în special vârstnici, aceeaşi poveste ca şi până acum, nu mulţi, dar există“, a declarat dr. Simin Aysel Florescu.

Medicul admite că există o tendinţă în societate de a abandona măsurile elementare de igienă.

“Ar fi o problemă, aceea că, inclusiv după încheierea, să zic aşa, declarată a pandemiei de SARS-CoV-2, am observant că există în societate tendinţa de a cam abandona măsurile acelea de prevenire a transmiterii, eu nu zic să pună lumea mască pe stradă acum, nu despre asta este vorba, e vorba de măsurile banale de igienă. Deja spălatul pe mâini şi serveţelele la nas când tuşim, când strănutăm şi nişte chestii de bun simţ s-au cam abandonat de o anumită parte a semenilor noştri, lucru care nu este normal pentru că, în afară de COVID, există multe alte boli şi e bine să avem un elementar respect faţă de cei din jur şi să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm, să tuşim în batistă de hârtie pe care după aceea o aruncăm într-un loc clar, să nu tuşim cu gura deschisă către toţi ceilalţi din jur, sau să tuşim în palme şi după aia să punem mâna pe bara de metrou“, a mai spus dr. Simin Aysel Florescu, în interviul acordat News.ro.

 

Comenteaza