Medic: Epidemia de rujeolă este o consecinţă a mişcării antivacciniste. Doar 52% dintre copiii de un an au fost imunizaţi

Medic: Epidemia de rujeolă este o consecinţă a mişcării antivacciniste. Doar 52% dintre copiii de un an au fost imunizaţi

Un medic din cadrul INSP a atenţionat, joi, asupra scăderii "îngrijorătoare, galopante" a acoperirii vaccinale în rândul copiilor, menţionând că doar 52% dintre cei cu vârsta de un an au fost imunizaţi, iar epidemia de rujeolă este o consecinţă "a mişcării antivacciniste".

Medicul Odette Popovici, reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică, a atenţionat joi, la o masă rotundă despre hepatitele virale, asupra scăderii "îngrijorătoare, galopante" a acoperirii vaccinale în rândul copiilor, afirmând și că epidemia de rujeolă este o consecință a "a mişcării antivacciniste".

Ea a precizat că proiectul de lege privind vaccinarea este de mult timp în Camera Deputaţilor, după ce a trecut de Senat.

"Aş dori să trag un semnal de alarmă privind scăderea îngrijorătoare, galopantă aş spune, a acoperirilor vaccinale inclusiv pentru componenta antihepatită B. Potrivit celor mai recente estimări, la vârsta de un an, acoperirea vaccinală a fost de doar 52%, la 18 luni de 75%, pentru ca la vârsta de doi ani să nu depăşească 79%, faţă de indicatorul cunoscut de 95%. Proiectul de lege a vaccinării a trecut de mult timp de Camera superioară a Parlamentului, nu ştim ce se mai întâmplă cu acest proiect, se pare că este blocat în Camera Deputaţilor, dar ceea ce vedem clar sunt consecinţele mişcării antivacciniste şi poate cel mai grăitor exemplu este epidemia de rujeolă aflată în desfăşurare în prezent şi care totalizează până la data de 10 martie, 8.020 de cazuri, dintre care opt decese. Suntem fruntea în Europa", a transmis, potrivit Agerpres, dr. Odette Popovici, la masa rotundă organizată la Palatul Parlamentului cu tema "Hepatitele virale în România - Etape în drumul spre eradicare".

Comenteaza