Medicamente compensate cu 90% de la 1 ianuarie pentru unii asigurați. Cine se încadrează

Medicamente compensate cu 90% de la 1 ianuarie pentru unii asigurați. Cine se încadrează
| Foto: kalinovsky - Depositphotos.com

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că unii asigurați pot primi medicamente compensate cu 90% începând cu 1 ianuarie 2023.

De la începutul anului viitor, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte de la 1429 lei la 1608 lei, conform Hotărârii de Guvern nr. 1556/2022, publicată joi în Monitorul Oficial.

De Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Totodată, la stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună.

Acest ajutor se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza