„Medicamentul minune” promovat de Donald Trump pentru COVID-19 face victime

„Medicamentul minune” promovat de Donald Trump pentru COVID-19 face victime

Un bărbat a murit, iar o femeie se află în stare critică după ce au luat o substanţă ce conţine clorochină, scrie The Indepdendent. Clorochina a fost promovată de Donald Trump drept tratament pentru coronavirus, în ciuda avertismentelor specialiştilor că nu există dovezi că substanţa ar trata această infecţie.

Reprezentanţii direcţiei de sănătate din Arizona au anunţat că un bărbat şi o femeie au înghiţit fosfat de clorochină, substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor, cu 30 de minute înainte de a ajunge la spital.

Doctorul Daniel Brooks, directorul Centrului de informare antidrog, a spus „Date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos”.

Produsele farmaceutice care conţin clorochină şi hidroxiclorochină sunt prescrise de medici pentru tratarea malariei, dar deocamdată nu s-a dovedit că acestea ar fi eficiente în tratarea coronavirusului.

Cu toate acestea, preşedintele Donald Trump a spus în multe rânduri că medicamentul va produce o turnură în tratamentul împotriva coronavirusului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza