Medicul Mihai Craiu: Va fi o creştere a cazurilor la copii, nu catastrofală şi nici cu multe decese

Medicul Mihai Craiu: Va fi o creştere a cazurilor la copii, nu catastrofală şi nici cu multe decese

Pediatrul Mihai Craiu afirmă că în valul 4 va fi o creştere a numărului de copii infectaţi cu SARS-CoV-2, dar nu va fi nimic catastrofal.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu afirmă, în urma analizării unor statistici realizate în SUA pe perioada pandemiei, că "nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste" care anticipează umplerea spitalelor de copii cu pacienți COVID-19.

"Afirm că nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste (cum au tot fost zilele acestea!) ce anticipează umplerea spitalelor de pediatrie din România cu pacienţi COVID-19. Să ne uităm la cifre. 4.410.000 copii au prezentat infecţie SARS-CoV-2, în SUA, conform Academiei Amedicane de Pediatrie. De când a început pandemia, copiii reprezintă 14.4% din totalul cazurilor confirmate. In săptămâna anterioară datei de 12 august 2021, copiii au reprezentat 18% din totalul cazurilor. Aproape 1 din 5 americani infectaţi aveau sub 19 ani. Câţi au ajuns în spital? 272 în săptămâna citată - spune CDC", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Medicul prezintă și o statistică din Africa de Sud privind numărul deceselor în rândul copiilor infectați.

"Spitalizare înseamnă caz grav. Dar ar putea muri doar puţini din aceşti copii. Câţi copiii au decedat în urma infecţiei cu noul coronavirus? 0.03% din cei infectaţi. O dovedeşte un articol din Africa de Sud.... Aici au fost, între 14.04 şi 31.08.2020, un număr de 171 decese de toate cauzele. Testele pentru COVID19 şi autopsiile efectuate au dovedit că decesul a 10.5% din aceşti copii este atribuibil infecţiei coronavirale. 18 copii în 140 zile, în Africa de Sud (60 milioane populaţie şi condiţii...)", arată Mihai Craiu.

Concluzia medicului este că valul 4 al pandemiei nu va aduce o creștere "catastrofală" a numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor.

"Concluzia mea - va fi o creştere a numărului de cazuri la copil, nu catastrofală şi nici cu multe decese. Trebuie doar să respectăm regulile", a conchide Mihai Craiu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza