Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă privind COVID-19

Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă privind COVID-19

Medicul Virgil Musta atrage atenţia populaţiei despre „pericolul care încă ne paşte”. El cere oamenilor să respecte trei reguli simple pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare.

Medicul Virgil Musta a postat un mesaj pe Facebook, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Acesta trage un semnal de alarmă privind pericolul la care oamenii se expun atunci când nu respectă măsurile de prevenţie anti-COVID-19, transmite Mediafax.
 
 „Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre dumnevoastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte”, explică Musta.
 
Medicul atrage atenţia asupra faptului că pandemia este încă un fenomen actual, aşadar oamenii nu ar trebui să se relaxeze şi să uite de măsurile anti-COVID-19.
 
„Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19... chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale... chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi... chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri...chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia... chiar dacă la noi în ţară, în ultimile zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI...chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii...TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE:
 
- să evităm locurile aglomerate
- să purtăm masca în spaţiile închise
- să ne spălăm des mâinile”
 
Medicii români luptă pe toate fronturile cu noul virus, dar au nevoie ca populaţia să respecte măsurile de prevenţie. Sunt două direcţii pe care Musta şi alţi doctori le urmează: „una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din România şi din lume. Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească”, explică acesta.
 
Medicul spune că va insista şi în continuare să comunice românilor despre importanţa prevenţiei, întrucât pacienţii care se confruntă cu forme grave ale bolii, „se luptă din greu”. 
 
„Am văzut şi am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai uşoare, până la forme severe, am vazut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite.  Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil", mai scrie Musta.

Ce recomandă medicul Virgil Musta privind prevenţia infectării cu noul coronavirus

Evaluaţi-vă corect riscurile
Respectaţi regulile şi măsurile de precauţie
Vegheaţi ca şi alţii să le respecte
Nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri
Evitaţi zonele aglomerate 

Revenirea la normalitate se va face treptat şi doar dacă toţi oamenii vor respecta regulile, spune specialistul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza