Metodă revoluţionară de testare pentru COVID-19

Metodă revoluţionară de testare pentru COVID-19

O nouă metodă de testare pentru Covid-19 a fost creată în Statele Unite. Pentru a avea un rezultat de precizie, e suficientă o jumătate de oră. Funcţionează pe baza editării genetice CRISPR.

O metodă revoluţionară de testare pentru Covid-19 a fost creată în Statele Unite. Este nevoie de un device electronic şi un telefon mobil, pentru a avea un rezultat de precizie în jumătate de oră, transmite Mediafax.

Standardul de aur, testul PCR, îţi dă rezultatul în cel puţin câteva ore, atunci când există capacitate de testare mare. Altfel, poate ajunge în mai multe zile.

Metoda este extrem de practică şi pentru că nu este nevoie de aparatură multă şi nici de specialişti care să prelucreze probele. Funcţionează pe baza editării genetice CRISPR, iar la crearea sa a contribuit chiar autoarea acestei tehnici de modificare a ADN-ului, Jennifer Doudna. Aceasta a câştigat Premiul Nobel pentru chimie pentru acest lucru. 

Proteinele CRISPR sunt adăugate în probă. Oamenii de ştiinţă le dau comanda să identifice secvenţele ARN de coronavirus şi apoi le pun un sistem de alertă moleculară. Când proteina CRISPR găseşte ARN-ul Covidului, îl taie şi asta duce la tăierea ARN-ului molecular, eliberând o lumină. Pe măsură ce secvenţele sunt tăiate, luminile devin mai puternice.

Comenteaza