Mihăilă: La mijlocul lui septembrie, peste 1.600 de cazuri/zi din cauza tulpinei Delta

Mihăilă: La mijlocul lui septembrie, peste 1.600 de cazuri/zi din cauza tulpinei Delta

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că INSP "preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri" din cauză că tulpina Delta începe să devină dominantă în Europa şi este mult mai contagioasă, "motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

"INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate", a afirmat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Miistrul a explicat că şi decesele la persoane infectate cu tulpina Delta au fost la oameni nevaccinaţi. "Nicio persoană vaccinată nu a decedat datorită infecţiei cu tulpina Delta", a subliniat ea.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

"Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie. Practic, creşterile sunt mult mai rapide cu tulpină Delta comparativ cu celelalte tulpini", a arătat Ioana Mihăilă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza