Ministerul Sănătății face stocuri de medicamente pentru rabie și botulism

Ministerul Sănătății face stocuri de medicamente pentru rabie și botulism
| Foto: Depositphotos.com

Ministerul Sănătății creează rezerve strategice de medicamente pentru rabie și botulism, pentru ca spitalele să poată procura rapid tratamentele în caz de necesitate. 

Măsura este cuprinsă într-un ordin al ministrului Sănătății, publicat marți în Monitorul Oficial, care prevede introducerea în rezerva Ministerului Sănătății a 150 de flacoane de imunoglobulină antirabică umană și a 100 de fiole cu antitoxină botulinică.

Conform 360medical.ro, inițiatorii actului normativ au precizat că este nevoie de realizarea de stocuri de imunoglobulină antirabică umană și de antitoxină botulinică în rezerva Ministerului Sănătății ca urmare a cazurilor de botulism și de persoane rănite de animale cu rabie semnalate în ultimul timp în România.

“Având în vedere existența unor cazuri de botulism, precum și a unor situații în care au existat persoane rănite de animale confirmate sau suspecte de rabie, care au necesitat tratament specific de imunizare pasivă, pentru a veni în sprijinul acestora, în situația în care acesta nu este disponibil în unitățile sanitare, este necesară achiziționarea acestuia în Rezerva Ministerului Sănătății”, se menționa în referatul de aprobare al ordinului.

Comenteaza