Ministerul Sănătăţii: "Nu folosiți măști cu supapă"

Ministerul Sănătăţii: "Nu folosiți măști cu supapă"

Ministerul Sănătăţii susţine că măştile cu supapă nu sunt recomandate împotriva COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Sunt recomandate măştile cu supapă împotriva COVID-19? Nu, măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măşti sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respiraţia prafului şi particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permiţând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii MS susţin că organizaţiile internaţionale recomandă ca aceste măşti să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, tipurile de măști recomandate sunt cele care acoperă în întregime nasul şi gura, măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi, măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioadă a măştii, precum şi măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza