Ministerul Sănătății pregătește rezerve de medicamente pentru rabie și botulism

Ministerul Sănătății pregătește rezerve de medicamente pentru rabie și botulism

Ministerul Sănătății creează stocuri de medicamente pentru rabie și botulism, pentru ca, în caz de nevoie, spitalele să poată procura rapid tratamentele. 

Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin, care prevede introducerea în rezerva Ministerului Sănătății a 150 de flacoane de imunoglobulină antirabică umană și a 100 de fiole cu antitoxină botulinică.

Potrivit 360medical.ro, autorii proiectului precizează că este nevoie de realizarea de stocuri de imunoglobulină antirabică umană și de antitoxină botulinică în rezerva Ministerului Sănătății ca urmare a cazurilor de botulism și de persoane rănite de animale cu rabie semnalate în ultimul timp în România.

“Având în vedere existența unor cazuri de botulism, precum și a unor situații în care au existat persoane rănite de animale confirmate sau suspecte de rabie, care au necesitat tratament specific de imunizare pasivă, pentru a veni în sprijinul acestora, în situația în care acesta nu este disponibil în unitățile sanitare, este necesară achiziționarea acestuia în Rezerva Ministerului Sănătății”, arată referatul de aprobare al proiectului de ordin.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza