Ministerul Sănătăţii promite un program de screening pentru bolile cardiovasculare

Ministerul Sănătăţii promite un program de screening pentru bolile cardiovasculare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că programul de screening privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare va avea o valoare de 25 de milioane de euro şi va fi introdus la sfârşitul anului

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, introducerea, la sfârşitul anului, a unui program de screening, cu o durată de cinci ani, privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.

"Practic, este un program de screening privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Se va desfăşura în cabinetele medicilor de familie care vor fi plătiţi pentru asta. Cardiologii vor lua parte la acest program de screening. Va începe spre sfârşitul anului, este într-o singură etapă, lucrăm la el, l-am accesat", a explicat ministrul, la o dezbatere de specialitate organizată la Palatul Parlamentului.

Potrivit Sorinei Pintea, deşi a existat o reducere a bugetului pentru programul de acţiuni prioritare, la rectificare vor fi alocaţi banii necesari.

"Este vorba despre acţiuni prioritare, care, într-adevăr, au fost hai să spunem nu neapărat defavorizate, ci au avut o reducere a bugetului, dar această problemă se va rezolva la rectificare, pentru că am avut discuţii cu ministrul Finanţelor şi, practic, acest Guvern sprijină Sănătatea. Ministrul de Finanţe a înţeles foarte bine cum stau lucrurile, au fost nişte probleme de concepţie a bugetului, lucruri care nu ar trebui să sperie în acest moment, chiar nu este cazul", a spus ministrul Sănătăţii.

Comenteaza