Ministerul Sănătății: Se lucrează la regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele

Ministerul Sănătății: Se lucrează la regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele
Ministerul Sănătăţii anunţă că va fi înfiinţat un grup de lucrucare are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice.

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog şi consilierul de stat al primului-ministru, prof. dr. Florian Popa, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții producătorilor de medicamente din cadrul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice și din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente. "La întâlnire au mai participat dr. Laurențiu Mihai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, și secretarii de stat dr. Rodica Nassar, dr. Cristian Grasu și dr. Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sănătății". În urma discuțiilor, s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice", se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți ai asociațiilor producătorilor de medicamente.

''Vin cu propunerea de a lucra alături de minister și colegii de la Casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienților noștri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncționalități'', a declarat ministrul Bodog.

Asociațiile producătorilor au salutat propunerea și au subliniat că este pentru prima oară când un ministru al Sănătății își asumă răspunderea rezolvării acestei situații, transparent, printr-un ordin de ministru.

 

Comenteaza