Ministerul Sănătăţii va organiza o sesiune extraordinară a examenului de rezidențiat

Ministerul Sănătăţii va organiza o sesiune extraordinară a examenului de rezidențiat
Locurile rămase vacante în urma sesiunii din 2015 a examenului de rezidenţiat vor putea fi ocupate în primăvară.

Ministerul Sănătăţii anunţă organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindenţiat în primăvara anului 2016, pentru locurile rămase vacante.

"Din dorinţa de a identifica modalităţi şi soluţii pentru asigurarea locurilor de specializare de care să beneficieze un număr cât mai mare de absolvenţi ai universităţilor de medicină, Ministerul Sănătăţii a organizat consultări cu reprezentanţii federaţiilor studenţești, cu reprezentanţi ai absolvenţilor din anii precedenţi, precum şi cu reprezentanţi ai universităților de medicină din întreaga ţară. În urma acestor consultări, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis că soluţia optimă constă în organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezidențiat", se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătății. Sesiunea din primăvară va fi organizată la nivel naţional şi va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut.

Totodată, în urma consultărilor desfăşurate în ultima perioadă, Ministerul Sănătaţii a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidenţiat din toamna anului 2016 să se desfăşoare, de asemenea, la nivel naţional şi bazat pe subiecte unice. Bibiliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcatuită din "Compendiul de specialităţi medico-chirurgicale" elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universităţile de medicină şi farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica si prof.dr.Viorel Scripcaru.

 

Comenteaza