Ministru: "Există buget asigurat pentru toate cele trei spitale regionale de urgenţă, Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca"

Ministru: "Există buget asigurat pentru toate cele trei spitale regionale de urgenţă, Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca"
| Foto: Arhiva

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, despre pachetul de măsuri adoptat de Guvern, pentru operaţionalizarea unei treimi din bugetul alocat politicii de coezeiune, că are asigurat un buget de 2,9 miliarde de euro, pentru ”toate cele trei spitale regionale de urgenţă, Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca”.

Întregul proiect de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj are o valoare totală de 540 de milioane de euro. Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional, urmând ca noua unitate medicală să fie funcţională în luna martie 2027.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj se va întinde pe o suprafaţă de peste 150.000 mp, va avea şapte etaje, dintre care două subterane, 849 de paturi, dintre care 81 de ATI, precum şi un heliport. De asemenea, noul spital va avea şi o unitate de mari arşi, cu 12 paturi, dintre care şase cu propria sală de operaţie. În plus, spitalul va dispune de aproape 1.400 de locuri de parcare, dintre care 456 vor fi subterane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza