Ministrul Sănătăţii: ''Creştere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză. Va trebui valorificată şi întărită''

Ministrul Sănătăţii: ''Creştere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză. Va trebui valorificată şi întărită''

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, că se înregistrează o creştere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-COVID, precizând că e o creştere importantă, dar care trebuie valorificată şi întărită şi în perioada următoare.

"Avem în ultimele zile o creştere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză, este o creştere importantă, dar care va trebui valorificată şi întărită şi în următoarele zile şi săptămâni. În acelaşi timp, tututor celor care în acest Maraton al vaccinării sau în alte centre de vaccinare se vaccinează şi mă refer la cei care se vaccinează cu prima doză, aş vrea să dau acelaşi mesaj: să ne protejăm pentru că efectele principale, imunizarea, practic, din acest moment intervine la trei săptămâni de la prima doză, având în vedere că pentru unii trebuie făcută şi a doua doză şi trebuie să treacă o perioadă de timp”, a declarat Cseke Attila, vineri, la conferinţa de deschidere oficială a Maratonului Vaccinării din Bucureşti. 
 
El a afirmat că pe lângă vaccinare oamenii trebuie să respecte şi măsurile de protecţie.  
 
"Mesajul nostru ferm este ca oamenii să vină la vaccinare şi în acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare moment să păstrăm măsurile de protecţie, în primul rând masca care va fi instituită ca obligatorie prin decizia Guvernului, atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise şi să ne protejăm unii pe alţii”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza