Ministrul Sănătății, despre spitalele regionale: „Probabil cel de la Iaşi va fi gata primul, urmat în scurt timp de cel de la Cluj”

Ministrul Sănătății, despre spitalele regionale: „Probabil cel de la Iaşi va fi gata primul, urmat în scurt timp de cel de la Cluj”
| Foto: forbes.ro

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirmă că primul spital regional va fi inaugurat cel mai probabil în anul 2027, fiind vorba despre spitalul de la Iaşi, la scurt timp după acesta urmând a fi terminat şi cel din Cluj.

„Când am venit la minister, erau în stadiile de stand-by, în luna noiembrie 2021, şi aveam doar studiile de fezabilitate făcute. Aici, la studii de fezabilitate, stăm bine, avem o istorie lungă cu studii de fezabilitate. Am terminat cu studiile de fezabilitate şi am reuşit să finalizăm licitaţiile pentru proiectul tehnic, e deja mult mai complex decât studiul de fezabilitate.

(...) La Iaşi am terminat, urmează în curând Cluj, se face la Floreşti, lângă Cluj spitalul regional. Iar cel de-al treilea, care se la finaliza în acest an proiectul tehnic, durata de realizare este de un an de zile prevăzută pentru proiectele tehnice, la Craiova”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

Social-democratul crede că primul spital regional va fi inaugurat în anul 2027.

”Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă va tăia panglica la momentul finalizării spitalelor. Rafila a răspuns: „Depinde dacă voi fi invitat, nu cred că o să fiu ministru la momentul când aceste spitale vor fi finalizate”, el arătând că acest lucru nu are importanţă, ci realizarea spitalelor.

Spitalul Regional Cluj va fi construit pe un teren de peste 14 hectare în comuna Florești, iar valoarea totală a investiției este de aproximativ 688 de milioane de euro. 

Modelul 3D arhitectural al Spitalului Regional de Urgență Cluj a fost prezentat, vinerea trecută, de Ministerul Sănătății la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

Comenteaza