Ministrul Sănătăţii: "Suntem încă departe de imunitatea colectivă"

Ministrul Sănătăţii: "Suntem încă departe de imunitatea colectivă"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, marţi, că tot mai mulţi români aleg să se vaccineze împotriva COVID-19, însă mai durează până când se va atinge imunitatea colectivă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"La nivel general, trebuie să spunem că suntem acum într-un moment foarte greu al pandemiei şi că şi acum, ca în ultimele multe luni, speranţa şi teama se suprapun în gândurile noastre. Avem, pe de o parte, speranţa că există o luminiţă la capătul tunelului. Acum un an nu aveam conştiinţa că există un vaccin. Astăzi suntem în situaţia fericită în care orice român se poate vaccina. În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat. Şi tot mai mulţi români aleg să se vaccineze, iar acesta este un gest de grijă, dacă vreţi, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de toţi cei vulnerabili din jurul lor fie că vorbim despre proprii părinţi, bunici, persoane cu boli cronice sau, în general, cei apropiaţi. (...) În momentul acesta, suntem încă departe de momentul în care vom atinge imunitatea colectivă de care avem nevoie aşa încât cu toţii să fim protejaţi. Avem momente şi motive destule în care putem fi optimişti", a afirmat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

De la începutul campaniei de vaccinare și până luni seara au fost administrate 3.359.006 doze de vaccin anti-COVID unui număr de 2.132.024 de persoane, dintre care 905.042 au primit o doză şi 1.226.982 şi pe cea de-a doua.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza