Ministrul Tătaru anunță detașări masive de personal la DSP-uri

Ministrul Tătaru anunță detașări masive de personal la DSP-uri
| Foto: Inquam Photos Octav Ganea

În prezența secretarului de stat Raed Arafat, Digi24 a făcut vineri seara un experiment. S-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. O jumătate de oră nu a răspuns nimeni.

Nelu Tătaru a declarat, luni seara, la Digi24 că a luat măsuri și a detașat masiv personal de medicina școlară, astfel încât să nu mai existe această situație.

"În fiecare județ, pentru a suplini lipsa de personal de la Direcțiile de Sănătate Publică am detașat tot ce înseamnă medicină școlară – medici și asistenți de medicină școlară. Aceștia vor ajuta DSP-urile și în anchetele epidemiologice.

Dacă în aprilie, când aveam 500 de cazuri, gândiți-vă ce înseamnă anchete la 1.200 sau la 1.300 de cazuri noi în fiecare zi. Trebuie urmărit fiecare caz în parte. Avem un ordin de ministru care spune că odată depistat un caz pozitiv, în primele două ore directorul DSP trebuie să repartizeze unui lucrător ancheta epidemiologică. În maxim 12 ore trebuie acea anchetă să fie începută și în maxim 24 de ore acea anchetă să fie terminată.

Ele trebuie trecute într-o bază de date pe care noi să le putem urmări și creăm acele baze în care să putem vedea influența în focar, focarele în desfășurare, focarele în constituire, sau focarele care tind să se estompeze. Neavând un număr de personal la DSP-uri, acest lucru se făcea mai greu. În acest moment avem acești oameni și doar coordonați bine de către conducerea DSP-urilor ar trebuie să vedem și rezultatele".

Întrebat cum îşi explică experimentul din platoul Digi24 de vineri, unde era invitat Raed Arafat, când jurnaliştii din regie au sunat la DSP şi nu a răspuns nimeni, ministrul Tătaru a dat vina pe lipsa de personal care exista în acel moment şi că tocmai de aceea a fost luată decizia cu suplimentarea oamenilor.

Comenteaza