Medic acuzat că a ameninţat un copil care plângea: Chem pe nenea să te strângă de gât!

Medic acuzat că a ameninţat un copil care plângea: Chem pe nenea să te strângă de gât!

Un pediatru este acuzat că a ameninţat un copil în vârstă de 2 ani, care plângea în Urgenţă, spunându-i „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”. Doctorul neagă acuzaţiile, însă conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgenţa Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie şi spune că medicul de gardă şi asistenta i-au ameninţat copilul. Aceasta povesteşte pe Facebook întreaga întâmplare.

„<Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,...dacă mai plângi îţi mai dau o injecţie> - Spitalul Judeţean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopţii. Aşa mi-a fost ameninţat copilul de către doamna doctor de gardă şi asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniştească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătăţii a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital şi nu este lângă copii. Ne-aţi mai umilit şi în trecut şi am lăsat capul jos deşi eram şocată, furioasa şi sigură că nu aveţi dreptul să faceţi aşa ceva", scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus şi o reclamaţie.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus şi o plângere la Spitalul Judeţean, iar managerul şi directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul şef de la UPU, medicul şef de la Pediatrie şi jurist. În acelaşi timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul şi aşteptăm concluziile”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicaţii cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă şi neagă”.

Comenteaza