Moderna transmite că booster-ul său creşte protecţia împotriva Omicron

Moderna transmite că booster-ul său creşte protecţia împotriva Omicron

Compania farmaceutică americană Moderna a asigurat luni că cea de-a treia doză a vaccinului său anti-COVID-19 sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron.

Compania a anunţat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort şi strategia pe care o preconizează pentru a combate noua variantă a SARS-CoV-2 responsabilă a pandemiei.

Într-un comunicat difuzat luni, Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului "îngrijorătoare pentru toţi" şi "înalt contagioasă", dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante, relatează EFE, citat de Agerpres.

Moderna a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile "pe termen scurt" pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.

Comenteaza