Video "N-am crezut că o să mai scap". Mărturia cutremurătoare a unui tânăr cu COVID, salvat după ce a stat intubat 3 săptămâni

"N-am crezut că o să mai scap". Mărturia cutremurătoare a unui tânăr cu COVID, salvat după ce a stat intubat 3 săptămâni

Un tânăr de 34 de ani, bolnav de COVID și nevaccinat, povestește de pe patul de spital prin ce a trecut după ce s-a infectat cu virusul.

“Am crezut că o să mor în fiecare zi”. Afirmația tulburătoare îi aparține unui tânăr în vârstă de 34 de ani care, timp de aproape 3 săptămâni, a fost intubat în vreme ce se afla internat în Secția de Terapie Intesivă a spitalului.
Tânărul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe când se afla în vacanță în Italia. Cateva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine. Când și-a dat seama că nu mai poate respira, a venit la spital.
Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Bărbatul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID.

„Am fost în concediu în Italia. M-am simțit rău în a treia zi. Am simțit oboseală excesivă, am dormit. Nu s-a remediat deloc. Am început un tratament cu vitamina C, antibiotic. Săptămâna următoare m-am întors, dar am fost tot mai rău și, ulterior, joi, n-am mai rezistat și a trebuit să vin la spital cu ultimele puteri, cu afectare pulmonară de 80%.
O oboseală generală și o tuse care te îneca excesiv. Pur și simplu nu aveai aer, nu puteai să respiri, ceea ce te doboară. N-am putut nici măcar să deschid o sticlă de apă, ca să nu mai vorbesc de a mă acoperi sau a mă întoarce de pe o parte pe alta.

La urma urmei, fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să nu și să faci o formă atât de gravă. Pentru că am crezut că o să mor în fiecare zi. N-am considerat că voi face o formă atât de gravă, încât să-mi pună viața în pericol și să fii atât de distrus după trei săptămâni la ATI. Pentru că efectele sunt devastatoare.
E extraordinar de urâtă boala asta în cazul în care faci o formă gravă. Se poate vedea.

Nu pot să decid pentru cineva. Fiecare face ce vrea cu viața lui, dar după experiența prin care am trecut, cred că e mai bine să te vaccinezi, să faci o formă ușoară, decât să-ți pui viața în pericol în halul ăsta.

Nu am crezut că o să scap. Știam cât de rău mă simt și în fiecare zi era tot mai rău. Ajungând și intubat, știam că, statistic, foarte puțini mai scapă. N-am crezut că o să mai scap, dar Dumnezeu a făcut o minune.

În astea trei săptămâni, se distruge musculatura și recuperarea medicală care urmează e destul de dificilă. În trei săptămâni, un om de 100 kg ajunge aproape legumă și durează probabil 3-6 luni recuperarea, cel puțin. Nu pot să mă deplasez singur. Probabil mai am nevoie de cel puțin o săptămână ca să mă pot deplasa”, a povestit tânărul din Timișoara.

Datorită efortului echipei medicale de la ATI, condusă de dr. Mirela Porosnicu, care timp de 3 săptămâni a luptat continuu, tânărul a fost salvat. Vor trebui să treacă luni bune, însă, până când își va reveni în totalitate.

Comenteaza