Nelu Tătaru: Aglomerația din locurile de vacanță se traduce în focare de coronavirus

Nelu Tătaru: Aglomerația din locurile de vacanță se traduce în focare de coronavirus
| Foto: digi24.ro

Media de vârstă a celor infectați cu COVID-19 a scăzut. Aceasta reprezintă și o dovadă că una dintre sursele de infectare este socializarea, în special în vacanţe şi concedii, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Tătaru, spune că aglomerația din locurile de vacanță se traduce în focare de coronavirus apărute în localitățile în care se întorc cei infectați, după concediu.

„Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase.

Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus ministrul la Digi24.

„Nu putem funcționa decât ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticăm, tratăm. Dar noi primim ce se infectează din această transmitere. Nu se tranșează în spital viitorul acestei pandemii, ci prin trasmiterea comunitară. Cât timp nu vom stopa această transmitere comunitară, vom avea o accelerare a numărului de cazuri”, a adăugat ministrul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza