Noi cazuri cu West Nile în România. 6 persoane au murit

Noi cazuri cu West Nile în România. 6 persoane au murit

În acest an, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu West Nile au fost înregistrate șase decese ale unor persoane infectate cu virusul.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, 3 iunie, şi până pe 19 septembrie, au fost înregistrate 64 de cazuri, dintre care 58 confirmate şi 6 probabile.

Potrivit sursei citate, au fost înregistrate şase decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - în judeţul Botoşani - 1, în judeţul Sălaj - 1, judeţul Suceava - 3 şi unul în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 21 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 - 79 de ani şi 16 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, şi anume să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Simptomele infecției cu virusul West Nile

Infecţia cu virusul West Nile se transmite prin înţepătură de ţânţar, iar medicii recomandă ca imediat după ce apar primele simptome ale bolii, pacienţii să se prezinte de urgenţă la spital.

Nu există vaccinuri pentru a preveni sau medicamente pentru a trata virusul West Nile. Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome. Conform CDC, aproximativ 1 din 5 persoane care sunt infecatate dezvoltă febră cu alte simptome, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate. 

Aproximativ 1 din 10 persoane care dezvoltă o boală gravă care afectează sistemul nervos central moare.

Comenteaza