Noi cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie, inclusiv la Cluj

Noi cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie, inclusiv la Cluj

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că au fost confirmate noi cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus depistată în Marea Britanie, la pacienţi din Bucureşti, Cluj şi Covasna. 

Este vorba despre trei noi cazuri confirmate cu noua tulpină de SARS-CoV-2, dintre care unul înregistrat la o tânără în vârstă de 25 de ani din Cluj, care nu a călătorit în Marea Britanie.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 3 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății precizează că este vorba despre o femeie în vârstă de 35 ani din Bucureşti care a revenit în ţară din Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie, o femeie în vârstă de 25 de ani din judeţul Cluj, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, şi un bărbat în vârstă de 80 ani din judeţul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Până acum, în România au fost confirmate 59 de cazuri de infectare cu noua variantă de coronavirus din UK, dintre care 5 la Cluj.

Comenteaza