Noi date de la INSP. Câte persoane s-au infectat după ce au fost vaccinate anti-COVID

Noi date de la INSP. Câte persoane s-au infectat după ce au fost vaccinate anti-COVID

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la debutul campaniei de vaccinare și până duminică un procent de 0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada 27 decembrie 2020 - 23 mai 2021, un număr de 23.469 de persoane vaccinate anti-COVID, respectiv 0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, arată datele transmise de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În intervalul menţionat, la 445 de persoane (1,9% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul, însă INSP subliniază că "niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării".

Totodată, 4.718 persoane (0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea rapelului.

Conform aceleiaşi surse, la 86 de persoane (1,8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul, dar "nu s-a datorat vaccinării".

"În ultimele două săptămâni (10 - 23 mai), un număr de 558 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin. (...) În ultimele două săptămâni (10 - 23 mai), 359 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin", precizează INSP.

Comenteaza