Noi decese cauzate de gripă. Bilanțul a ajuns la 49

Noi decese cauzate de gripă. Bilanțul a ajuns la 49

Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 49, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei sunt doi bărbaţi - unul de 75 de ani din judeţul Harghita, iar celălalt de 69 de ani din Ilfov. Cei doi au fost conformaţi cu virus gripal de tip A.

Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal, potrivit CNSCBT.

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informa printr-un raport transmis sâmbătă, că numărul cazurilor de gripă clinică înregistrate în săptămâna 17 - 23 februarie a fost de 5,8 mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Activitatea gripală a avut un trend usor crescător, menținându-se în continuare la o intensitate înaltă și cu o extindere națională. Au fost raportate la nivel național 8004 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, în creștere față de cele raportate în săptămâna precedentă (6.601)”, se arată în raportul CNSCBT. 

De asemenea, sursa citată preciza că în sezonul precedent, "în perioada similară, au fost înregistrate 154 decese confirmate cu virus gripal (de 3,3 ori mai multe decât în actualul sezon)”.

 

Comenteaza