Noi dezvăluiri despre neregulile de la spitalul din Câmpia Turzii: “Infirmiera trecea de la secția COVID la pacienți cu diabet sau AVC”

Noi dezvăluiri despre neregulile de la spitalul din Câmpia Turzii: “Infirmiera trecea de la secția COVID la pacienți cu diabet sau AVC”

Doctorul Lehel Csergo a făcut noi dezvăluiri despre problemele de la Spitalul din Câmpia Turzii și despre modul în care cadrele medicale își desfășoară activitatea.

Doctorul Csergo a dezvăluit în ultimele săptămâni condițiile în care a fost nevoit să lucreze la spitalul din Câmpia Turzii. Medicul a avut o nouă reacție după ce a fost format-o o comisie pentru a analiza afirmațiile sale.

“Ce nu a înțeles comisia, cum nu a înțeles nici managerul ("cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să intre pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo!") este faptul că nu poți compara activitatea secției in vremuri normale cu ce se întâmplă acum. În primul rând secția a fost împărțită in 4 zone: camera de gardă,  zona tampon pentru pacienți netestați, zona verde cu pacienți nonCovid și zona roșie cu pacienți Covid.

În zona tampon în fiecare salon există un singur pacient. În zona verde pacienții sunt distanțați, adică într-un salon cu 4 paturi poți pune numai 2 pacienți. În aceste conditii 27 de pacienți pe 40 de paturi a însemnat o secție ultraplină. Apoi pe fiecare din aceste zone ar trebui să existe personal separat. Nu este normal ca infirmiera după ce a schimbat pampersul la 5 pacienți cu Covid, să treacă pe zona verde și să îngrijească pacienți cu diabet sau AVC.

Dar ce nu s-a înțeles cu adevărat a fost activitatea din zona roșie. Mulți pacienți erau cu stare generală alterată, cu insuficiență respiratorie severă. Erau cazuri de terapie intensivă, nu de medicină internă. Masca CPAP nu se pune pe secții obișnuite, se pune pe ATI. Nu poți lăsa un pacient cu mască CPAP, pus pe monitor de funcții vitale, în grija unei asistente care supraveghează 6-7 saloane.

Așa că in acest caz nu este corect să aplici normativul de personal pentru Medicină Internă,  adică o asistentă la 8-12 pacienți. Trebuia aplicat normativul de ATI, cu o asistentă la 2-4 pacienți.  Oricum, prima măsură logică in situația dată ar fi fost detașarea personalului ATI pe secția Covid, pentru îngrijirea bolnavilor în stare gravă”,a scris doctorul pe pagina personală de Facebook.

Comenteaza