Noi investiții pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Banii vin din PNRR

Noi investiții pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Banii vin din PNRR

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea listei de echipamente medicale care vor fi achiziționate pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Astfel, două dintre echipamentele prevăzute inițial vor fi înlocuite cu alte două dotări, ce au o valoare estimată de 2.314.370 lei, la care se adaugă T.V.A., și care vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Este o investiție extrem de importantă care are rolul de a preveni infecțiile asociate asistenței medicale, contribuind în mod direct la salvarea vieții și a sănătății a numeroși pacienți. Vom continua să susținem domeniul sanitar pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț!”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Cele două echipamente de care va beneficia unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean și care se adaugă altor 265 de dotări prevăzute sunt o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice și un sistem automat de identificare a microorganismelor, bazat pe spectrometru de masă.

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 3.906.793,80 lei, cu T.V.A. inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comenteaza