Nou medicament împotriva COVID-19. Expertul american Fauci: „Rezultatele sunt impresionante”

Nou medicament împotriva COVID-19. Expertul american Fauci: „Rezultatele sunt impresionante”
| Foto: g4media.ro

Cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, defineşte rezultatele medicamentului Merck „impresionante”. Medicamentul duce la o reducere rapidă a COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Consilierul ştiinţific al Casei Albe, Anthony Fauci, a spus, într-un interviu acordat CNN, că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”, relatează Mediafax.

„Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată", a spus Fauci. Apoi, expertul a adăugat: „Ştiţi cum să reduceţi riscul cu 100%? În primul rând, nu vă infectaţi deloc”.

Compania farmaceutică Merck a anunţat recent că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului.

Constatările studiului, care arată o scădere rapidă a virusului în rândul persoanelor cu COVID-19 timpuriu, tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, spunea William Fischer, profesor asociat de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Antiviralul este testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai. Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza