Nou RECORD de decese, plus peste 200 de infectări de ieri până azi la Cluj/ Fără locuri în spitale și pe secțiile ATI

Nou RECORD de decese, plus peste 200 de infectări de ieri până azi la Cluj/ Fără locuri în spitale și pe secțiile ATI
| Foto: mediafax.ro

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Cluj au murit zece pacienți infectați cu noul coronavirus, acesta fiind un nou record de decese confirmate într-o singură zi în județ, de la debutul pandemiei.

Încă 218 persoane din județul Cluj au fost confirmate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. De duminică până luni s-au făcut doar 619 teste - fiind weekend, din care 203 diagnostic grupe de risc, 40 efectuate la cerere și 376 teste rapide. Până acum, la nivelul județului Cluj s-au realizat în total 443.830 de teste.

În ultimele 24 de ore, au murit zece pacienți diagnosticați cu SARS-CoV-2, astfel că numărul celor care au pierdut lupta cu boala a urcat la 678, dintre care 440 pacienți din Cluj, acesta fiind cel mai mare număr de decese înregistrat în 24 de ore în rândul pacienților cu COVID internați la Cluj. 

În spitalele clujene dedicate COVID-19 erau internați luni la prânz 709 pacienți diagnosticați pozitiv, din care 647 din județul Cluj, iar la anestezie - terapie intensivă erau 99 de bolnavi.

Au fost vindecați și externați 2.151 de pacienți, dintre care 1.666 din județ. Rata incidenţei pe judeţul Cluj a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori.

Situația este alarmantă având în vedere că spitalele sunt pline, iar locurile la Terapie Intensivă sunt epuizate.

"Mai sunt doar 19 locuri libere în spital, un loc la IRGH, 3 locuri la Spitalul de Infecțioase și 15 la copii, la Pediatrie. La ATI mai sunt locuri doar la copii, la Pediatrie", a precizat prefectul Tasnadi Szilard, luni, pentru Ziua de Cluj.

 

Comenteaza