News alert Număr RECORD de înscrieri pe platforma de vaccinare: 18.000 pe minut!

Număr RECORD de înscrieri pe platforma de vaccinare: 18.000 pe minut!
| Foto: digi24.ro

La call-centerul pus la dispoziție de Guvern lucrează 200 de operatori. În primele 3 ore, 50.000 de oameni  s-au înregistrat pe platformă. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24, că etapa a doua de vaccinare a debutat cu un număr foarte mare de utilizatori care s-au înregistrat pe platforma STS.

"În prima oră de funcționare a platformei au fost alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați", a afirmat Gheorghiță.

"Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate.

Pentru a realiza o programare online, o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane din familie", a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță. 

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Românii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

loading...
Comenteaza